Asbest

Veel aannemers, gemeenten, vastgoedeigenaren, zakelijke dienstverleners en de industrie schakelen experts in als er zich vragen of problemen voordoen met asbesthoudende materialen. Voor die mensen staan wij, JOBO Asbest maar al te graag klaar! 

In 2011 hebben wij meer dan 150 projecten afgerond en in 2014 hebben wij al meer dan 300 projecten rondom asbest verwijdering afgerond. Momenteel kunnen wij zeggen dat dit aantal projecten al de 500 gepasseerd is. Door onze ruime ervaring verwijderen wij snel, vakkundig en tegen een scherpe prijs asbest golfplaten, gevelbeplating, dakgoten, kachelpijpen en andere dakbeplating. Wat kunnen wij voor u betekenen? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

<h3><strong>Asbestinventarisatie</strong></h3>

Asbestinventarisatie

Wij regelen voor u een asbestinventarisatie. 

 

Wanneer u van plan bent om te gaan slopen, verbouwen of renoveren dan bent u in de meeste gevallen verplicht om een sloopmelding in te dienen bij uw gemeente. De gemeente zal u vragen om een asbestinventarisatierapport. Vaak heeft u al een vermoeden of er daadwerkelijk asbest aanwezig is in uw woning, schuur, bedrijfspand, garage etc. Dan is de eerste stap de aanvraag van een asbestinventarisatie.

<h3><strong>Sloopmelding of omgevingsvergunning</strong></h3>

Sloopmelding of omgevingsvergunning

Wanneer u asbest laat verwijderen is er in alle gevallen een sloopmelding of omgevingsvergunning van de gemeente nodig. Deze kunt u tegenwoordig aanvragen via het omgevingsloket.

 

Wanneer u dit wenst dan verzorgen wij graag voor u deze aanvraag. U hebt er dan zelf geen omkijken meer naar. Wij houden in de gaten of de gemeente de vergunning / melding afgegeven heeft en kijken ook naar de bezwaartermijn. In overleg kunnen we dan de asbestsanering in onze planning opnemen.

<h3><strong>Asbestsanering</strong></h3>

Asbestsanering

Voor de daadwerkelijke sanering moet de omgevingsvergunning of sloopmelding bij ons binnen zijn. Vervolgens wordt de sanering door ons aangemeld bij de gemeente, certificerende instelling SGS Intron en de arbeidsinspectie. Dit moet minimaal twee werkdagen van te voren gebeuren.

 

In 2011 hebben wij meer dan 150 projecten afgerond en in 2014 hebben wij al meer dan 300 projecten rondom asbest verwijdering afgerond. Door ruime ervaring verwijderen wij snel, vakkundig en tegen een scherpe prijs asbest golfplaten, gevelbeplating, dakgoten, kachelpijpen en andere dakbeplating.